Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ναυτική τραγωδία στο Ιόνιο.

Ναυτική τραγωδία στο Ιόνιο με 22 αγνοούμενους μετανάστες
Ναυτική τραγωδία εκτυλίχθηκε 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας, όταν το βράδυ του Σαββάτου το τουρκικό πλοίο «Χασάν Ρέις», το οποίο μετέφερε 263 παράνομους Αφγανούς μετανάστες προς την Ιταλία, άρχισε να μπάζει νερά και τελικά κόπηκε στα δύο.

Το παραπλέον Ολλανδικό πλοίο «Μομέντουμ Σκαν» έσπευσε να περισυλλέξει τους ναυαγούς και τους μετέφερε στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου όμως διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 22 επιβάτες.

Μέχρι στιγμής, οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, στις οποίες συμμετέχουν C-130, ελικόπτερα SUPER PUMA , πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού και άλλα παραπλέοντα σκάφη, δεν έχουν αποδώσει.

Μεταξύ των ναυαγών είναι γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 11 τραυματίες, που χρήζουν νοσηλείας. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο.

Οι Τούρκοι διακινητές βρίσκονται μεταξύ των διασωθέντων και συνελήφθησαν από το Λιμενικό.

Τούρκο καπετάνιο «δείχνουν» οι μετανάστες
Ο λιμενάρχης Κέρκυρας, κ. Σπύρος Κοντομάρης, αναφέρει πως οι διακινητές έχουν ήδη συλληφθεί και πως οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ιoνίων Νήσων, κ. Χρήστο Σκούρτη, ο οποίος ηγείται της επιχείρησης, ο καπετάνιος που οδηγούσε το πλοίο που μετέφερε τους Αφγανούς ήταν Τούρκος.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί του η zougla.gr, αναφέρει: «Βρίσκομαι εδώ, στο λιμάνι της Κέρκυρας μαζί με τους μετανάστες. Μέχρι στιγμής, μας έχουν υποδείξει Τούρκο καπετάνιο».

Ο κ. Σκούρτης προσθέτει οι «ήδη δύο άτομα έχουν συλληφθεί, ως διακινητές, ενώ στο πλοίο που μετέφερε τους μετανάστες παραμένουν μόνο οι άνδρες, για να περάσουν από ανάκριση, αφού είναι καλά στην υγεία τους». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γυναίκες και τα παιδιά έχουν κατέβει για να εξεταστούν από ιατρούς.

«Συνολικά υπάρχουν 222 άτομα αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Κέρκυρας, αλλά, σύμφωνα με τους Αφγανούς, στο πλοίο που βυθίστηκε υπήρχαν άλλα 15-20 άτομα» επισημαίνει. «Συνολικά 11 άτομα έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όμως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά» προσθέτει.

Το χρονικό του ναυαγίου

Οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν, στις 19.50 το απόγευμα του Σαββάτου, από το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κερκύρας για τηλεφώνημα που δέχθηκαν από αλλοδαπό υπήκοο, σύμφωνα με τον οποίο, επέβαινε σε σκάφος μαζί με άλλους περίπου 263 επιβάτες, με προορισμό την Ιταλία, το οποίο κινδύνευε να βυθιστεί.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, όπου έπνεαν άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ, δεν κατέστη δυνατός ο απόπλους πλωτού περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος για παροχή συνδρομής, καθώς και τριών αλιευτικών σκαφών. Όμως, εκπέμφθηκε επείγον σήμα προς όλα τα διερχόμενα - παραπλέοντα πλοία να σπεύσουν προς βοήθεια.

Στις 22.45, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης ότι το σκάφος «Χασάν Ρέις» εξέπεμψε σήμα κινδύνου περίπου 30ν.μ. δυτικά του νησιού.

Άμεσα ενημερώθηκε το ρυμουλκό «Δίας», το οποίο στις 00.55 απέπλευσε προς το σημείο για έρευνα και διάσωση, συνοδεία 2 στελεχών του Λιμεναρχείου.

Στις 02.40, το παραπλέον φορτηγό πλοίο «Μομέντουμ Σκαν», υπό ολλανδική σημαία, παρέλαβε, κατά δήλωση του πλοιάρχου, 241 αλλοδαπούς από το ξύλινο σκάφος μήκους 30-35μ. περίπου, το οποίο τελικά βυθίστηκε και κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Κέρκυρας, συνοδεία πλωτού περιπολικού του Λιμενικού. Οι πρώτες πληροφορίες από τους διασωθέντες αναφέρουν ότι ο αριθμός των επιβατών ανερχόταν σε 263.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για τον εντοπισμό αγνοουμένων, από αεροπλάνα C-130, ελικόπτερα SUPER PUMA και πέντε παραπλέοντα πλοία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Θεος ειναι παντα διπλα μας, και ας μην τον βλεπουμε...

Μια νύχτα κάποιος άνθρωπος είδε ένα όνειρο. Ονειρεύτηκε πως περπατούσε στην ακρογιαλιά με το Θεό. Στον ουρανό άστραψαν σκηνές από τη ζωή του. Σε κάθε σκηνή έβλεπε δυο ζευγάρια πατημασιές πάνω στην άμμο. Το ένα ανήκε σε αυτόν και το άλλο στο Θεό. Όταν και η τελευταία σκηνή της ζωής του έλαμψε μπροστά του, κοίταξε πίσω του τις πατημασιες στην άμμο. Παρατήρησε πως πολλές φορές στο δρόμο της ζωής του, υπήρχε μόνο ένα ζευγάρι πατημασιες. Και πως αυτό συνέβαινε στις πιο δύσκολες και θλιμμένες του στιγμές. Αυτό πραγματικά τον πείραξε και ρώτησε το Θεό: <<Θεέ μου εγώ όταν αποφάσισα να σε ακολουθήσω μου είπες πως θα βαδίζουμε μαζί αυτόν το δρόμο, άλλα παρατήρησα πως στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου,υπάρχει μόνο ένα ζευγάρι πατημασιες... Δεν καταλαβαίνω! Γιατί όταν σε χρειαζόμουν πιο πολύ εσύ με άφηνες?>> Και ο Θεός απάντησε: <<Πολυακριβό μου παιδί,σε αγαπώ και δε σε άφησα ποτέ! Στις στιγμές της δοκιμασίας και του πόνου, που βλέπεις μόνο ένα ζευγάρι πατημασιές σε κρατούσα στην αγκαλιά μου...>>



...........................Δωρεάν διαφημήσεις...........................

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ Blue Lake. ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΙΟΥ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ Blue Lake. ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΙΟΥ